Slank O.Q.

Afslanken in groepsverband

tinekeEr echt voor gaan? Dat kan en uiteindelijk loont het!
 
Vijftien jaar geleden, ik was 45, lukte het me niet meer om mijn lichaamsgewicht op een gewenst peil te krijgen. Via een vriendin kwam ik bij Ans van Os en Slank O.Q. terecht. Wat een goed besluit was dat. De formule van Ans sprak mij meteen enorm aan en de positieve manier van benaderen van de toch lastige problematiek wierp goede resultaten af!
Het ging bij mij om ongeveer 10 kilo. 20 pondjes moesten er af en met ongeveer een pondje per week naar het doel streven lukte heel goed. Met hier en daar een terugval of gelijkstand was ik waar ik wilde zijn!

"Nu kan ik het zelf wel verder zo houden", dacht ik... Maar na een paar jaar waren die 20 ponden er weer bijgeslopen. Toen deed ik weer zo'n leuke slankperiode bij O.Q. en weer lukte het mij - hoewel ik die tweede keer niet helemaal op mijn streefgewicht kwam en voortijdig al afhaakte.

\In augustus 2014 werd ik 60. Ik wilde mijn verjaardag vieren met een aantal mensen in een zaaltje. Niet te groots en niet met alle kennissen, maar met familie en een aantal fijne vrienden.

Met mijn dochter ging ik de stad in om feestkleding te kopen. Maar bij iedere kledingwinkel, ieder pashokje en iedere spiegel werd ik verdrietiger, bozer, chagrijniger. Hoe lief en positief de verkoopsters mij kleding voorhielden, hoe lelijker ik mijzelf vond. Mijn dochter werd er stil van. We kochten uiteindelijk een best mooie jurk, met dunne over elkaar vallende laagjes stof: dat kleedde af....

In mijn omgeving vond niemand mij te dik hoor. Ja een beetje stevig. Maar ikzelf zag gewoon die 10 kilo overal zitten. Het feest was geweldig, alleen op de foto's zag ik alleen die kilo's. Het duurde nog even en in oktober viel het kwartje in mijn hoofd.

Van oktober 2014 tot juni 2015 heb ik een derde periode bij Ans een geweldige tijd gehad!!! De 10 kilo's zijn er af! En weer voel ik de trots, de blijheid en het genot van kleding passen en in de spiegel willen kijken!

Het waren acht maanden met eerst de blik op oneindig en elke week die onzekerheid op weg naar de weegschaal. Op een stokje zaten alle knijpers die de ponden symboliseerden. De ponden die er nog af moesten passeerde ik elke dag wel twintig keer. Zucht, het is gewoon echt een hele zware tijd die je als afslankster door moet hoor. Maar die peptalk, die dieetlijsten, die inspirerende bedenksels van Ans, zoals het dagboek en de fantasie-opdracht om jezelf iets moois in het
vooruitzicht te stellen, de voedingsvergelijkingskennis die we kregen, alles bij elkaar wat we elke week een uur oorgeschoteld kregen, gecombineerd met het gezellig samenzijn met de eigen groep...... dit alles heeft voor mij een prachtig resultaat opgeleverd. Ik kan met veel plezier terugkijken op de afgelopen 8 maanden!
Ans en groepsgenoten: dank voor alle steun en stimulans!

Ik ga met een goed gevoel op vakantie over drie weken. En, ik heb besloten deze derde scheepsrechtkeer, bij de groep te
blijven! De controle, de houvast van het samenzijn zullen mij ook in de toekomst helpen en mij er hopelijk van verzekeren dat ik op deze manier mijn gewicht op het gewenste peil zal kunnen houden!!!!

Ans, nogmaals bedankt!!
Trouwens: op de foto met de oorkonde heb ik mijn verjaardagsjurk weer aan - en die valt nu zoooo mooi om mijn lijf!

Tineke Kriek-Groot.

Copyright © 2019 www.slankoq.nl. Alle rechten voorbehouden.