Slank O.Q.

Afslanken in groepsverband

Mijn naam is Annemieke. Ik ben 1.69 cm lang 59 jaar en begon bij Slank OQ op 9 februari 2016. Mijn gewicht 78 kilo. Hmmmm. Ik vond t veel en dacht ik ga ervoor. Ik kreeg uitleg van Ans over het programma en ik kreeg een weekschema.

Direct zag ik mijn valkuilen. Biscuitjes, eierkoeken, koffiebroodje, koekjes. Allemaal tussendoortjes! Ik ben super consequent en kan mezelf echt beheersen maar maat houden? Nee. Dus voor mij geen verleidelijke tussendoortjes. Ik nam altijd het zelfde of 1 rijstwafel of 1 dun plakje ontbijtkoek. Ik had een pen en paste het weekmenu direct in de curcus aan. Verder at en dronk ik overdag alles wat er staat.

Voor mij makkelijk want 't is wat 't is! Ik denk dat het houvast geeft. 's Avonds maak ik een lekkere maaltijd, maar met veel groenten en weinig (dus niet niks) aardappels, pasta en rijst en maximaal 1 ons vlees of 1,5 ons vis. Koolhydraten zijn echt belangrijk, laat niks weg. Regelmatig maak ik een goed gevulde maaltijdsalade. Ik stopte met het drinken van alcohol met de landelijke "Ik pas"-actie en de kilo's gingen verdwijnen. 

Niet alleen geen wijn en bier maar ook geen chips, toastjes en cola meer! Eind maart was ik al onder de 72 kg!
Een klein dipje in april, dat wil ik niet! Wijn gedronken, beetje veel, een leuk feestje gehad...te veel gegeten....terug naar het regime.
Dus extra attentie! Geen alcohol meer en direct weer succes. Eind april zit ik onder mijn streefgewicht van 70 kg, wat ik inmiddels samen met Ans afgesproken had.

\Op 10 mei was ik 20 pond kwijt. Ongelooflijk. Onder mijn streefgewicht betaal ik nu minder. Ook een stimulans?
Ik wandel en sport veel maar dat deed ik al. Altijd goed om te bewegen, Heerlijk buiten maar ik ben een voorbeeld van de slogan "ieder pondje gaat door het mondje".

Succes zit hem echt in consequent zijn, nee zeggen, echt voor jezelf gaan!! Dat is niet egoïstisch dat is van jezelf houden, het jezelf gunnen slank te zijn. Ik voel me super trots. En nu volhouden want dat is nog moeilijker. Je gewicht verliezen dat lukt de meeste wel maar t ook zo houden. In de club krijg ik de vraag hoe houd je t nu vol want ik ben ook wel eens 10 kilo kwijtgeraakt. Ik zeg dan: Ik voel me fitter, beweeg me gemakkelijker, ik slaap zonder alcohol beter, ik voel me niet meer opgeblazen en heb geen maagzuur meer. Dus buiten dat ik er misschien beter uit zie VOEL ik met beter. Hoe ouder je wordt Hoe belangrijker je gezondheid dus 100% reden om het zo te houden.

Ans ik weet ik heb t zelf gedaan maar jouw motivatie steun en vrolijkheid dragen 100% bij. 1 ding is echt zeker. In een groep afvallen stimuleert. Iedere week op de beruchte weegschaal van Ans. Je wil toch dat Ans zegt: pond eraf! Als je afvalt gaat het met een pond of kilo. Kom je aan is het pondje of een kilootje. Ans laat het nooit erg klinken maar schrijft wel met een rode pen in je boekje haha. 

Ik blijf komen en volhouden. Nog 9 weken tot de zomer vakantie. Mijn tip: vertel niet iedereen dat je bij Ans bent. Mensen bemoeien zich er vaak te veel mee. "je bent niet dik, ééntje mag toch wel, je leeft maar 1 keer, nu ben ik jarig, doe niet zo ongezellig, je moet wel genieten". Eet wat je zelf wil, laat je niets opdringen of aanpraten. Het is jouw lichaam en jouw leven. Succes.

Copyright © 2019 www.slankoq.nl. Alle rechten voorbehouden.