Slank O.Q.

Afslanken in groepsverband

paola wijdoogen voor1Lieve Dames,
Ans heeft me keer op keer (al zeker een half jaar geleden) gevraagd om mijn succes verhaal te vertellen. En iedere keer zei ik van "Ja Ans, deze week zal ik het doen!" Nou eindelijk dan hier mijn verhaal. Ik ben begonnen op de club op 18 maart 2003.

Ik moest afvallen, zeker gezien vanwege mijn lijf. Hiervoor begon ik bij een diëtste, maar dat was niets voor mij. 1 keer in de maand komen, dan was het 2 weken volvreten en daarna weer 2 weken alles eraf krijgen. Oké, ik was toen wel 5 kilo afgevallen, maar verder kwam ik niet. Totdat ik met mijn vriendin bij Ans terecht kwam en dat was als eerste op de vrijdagochtend en al snel dinsdagochtend.

Mijn begin gewicht was toen 83 kilo. Voor mij was de club een uitkomst, elke week weer een stok achter de deur. Voor mij het beste, maar ik denk dat dit voor ons allemaal telde. In het begin ging ik als een speer en volgens mij (weet niet meer zeker) kwam ik onder mijn streef (59 kilo, maar ben maar 1.60 cm).

Tja, en toen begon het echte werk: Op je gewicht blijven!Heb toen verschillende operaties gehad en lange opnames en ja hoor, langzamerhand werd ik weer zwaarder, zwaarder en zwaarder! Ging naar de 70, later over de 70 en weer heel snel naar de 80! Totdat ik weer ver over de 80 kwam. Nog veel meer als toen ik begon op de club. En dit jaar in jaar uit! Elke week weer zeggen: "Ik ga ervoor", "Nee, nu ga ik er echt voor!" Frustaties, alleen maar bezig zijn met het eten!! 1 kilootje eraf en daarna weer een eetbui. Ahum, 1 vreetbui, nee, wel honderden vreetbuien. Dan zei Ans, "Ga dan alles maar opschrijven". Toevallig vond ik van de week nog mijn eetdagboekje. Ik denk dat wat ik nu vertel, het voor de hele club herkenbaar is.Trouwens het stoppen met roken in 2005 zorgde ervoor dat ik 20 kilo aankwam.

Ik ging samenwonen met mijn vriend en daar stond gezelligheid voorop. We woonden toen in Beverwijk, maar ik kwam wel iedere week naar de club. Aangezien mijn vriend ook van lekker eten hield, werkte dit niet erg mee.

In 2008 werd ik geopereerd en kreeg 2 nieuwe heupen. Ik woog toen 86 kilo. Alles is goed gegaan met wel wat complicaties maar mijn arst zei wel: Tja, Paola, je zal toch moeten afvallen. Het ging goed, verloor snel 11 kilo, maar zoals iedereen herkent verder kwam ik maar niet. Toen kwam ervoor mij een klap, in mijn leventje.

paola wijdoogen voor2Mijn vriend overleed op een vroege leeftijd. Dit is niet makkelijk geweest voor mij, maar nu 5 jaar geleden. En echt, het gemis blijft, maar het leven gaat, hoe moeilijk soms ook is, toch verder. Door mijn nieuwe heupen, ben ik veel mobieler geworden. Mijn vriend spoorde mij ook goed aan. "Ga lopen, veel fietsen!" Noem maar op. Nu ben ik 5 jaar verder, na het overlijden, en zit al denk ik 2 jaar onder mijn streefgewicht.

Dit was in het begin op 62 kilo, maar we hebben het steeds bijgesteld naar 59.5 kilo. Ik weeg nu al heel lang 58 kilo, op de nieuwe weegschaal! En zonder veel moeite blijf ik ook zo. Ik ben nu 57 pond afgevallen. Dus heb nu het vertrouwen dat ik dit zo kan houden. Maar 1 ding is zeker, ik moet elke week naar Ans. Anders weet ik zeker dat ik weer terug ga vallen. Van Ans, mag ik niet teveel over haar praten.

Maar 1 ding staat vast, zonder haar had dit me nooit gelukt. Ze heeft alles met me meegemaakt en is een echte vriendin geworden. Bij haar mag je vertellen, hoe je je voelt. Ze moedigt je aan en samen in Engeland op één kamer, was super gezellig (hé Ans?). Dit is wel een hééééééeeeL lang succesverhaal geworden. Misschien zijn de meeste al afgehaakt! Maar voor iedereen wil ik zeggen: "Geef niet op!".

Wees tevreden met die ene pond of die ene kilo. (gemakkelijk gezegd nu, want ik was ook nooit tevreden, ahum!) Als groep kunnen we bij mekaar ons verhaal kwijt. We delen alles met elkaar en niemand van buitenaf kan ons zo begrijpen, als over onze strijd over ons gewicht. We begrijpen elkaar gewoon! Als laatste Ans, BEDANKT voor alles! En ik zal altijd bij jou blijven en hopelijk kan ik dit vasthouden. Hieronder de foto's van toen en nu.

Veel liefs, Paola
P.S. De eerste twee foto's van toen en de laatste van nu 

paola wijdoogen na

Dit ben ik nu!

Copyright © 2019 www.slankoq.nl. Alle rechten voorbehouden.